Prenova spletne strani – kdaj je pravi čas?

Čas branja: 6 minut.

Kazalo vsebine:

Trend naraščanja uporabnikov spleta je še vedno v porastu. Izkoristite možnost, ki se vam ponuja in naj bo vaša spletna stran ogledalo vašega podjetja.

Če še ne veste ali je že pravi čas za novo spletno stran, vas vabim k branju. V nadaljevanju bom naštel nekaj ključnih dejavnikov, ki bistveno vplivajo na odločitev o izdelavi nove spletne stran. Prenova spletne stani vam zagotavlja skok pred konkurenco, ki čaka na to odločitev.

1. Tehnična zastarelost

V kolikor vaša spletna stran uporablja zastarelo tehnologijo – platformo s katero je narejena je skrajni čas za spremembo iz vidika uporabnosti, nadgradljivosti, možnosti uvajanja sprememb, varnosti in delovanja kot celote.

Tehnični kriteriji:

HITROST NALAGANJA

Zastarela tehnologija oz. platforma  lahko upočasni delovanje vaše spletne strani. Počasno nalaganje vpliva na uporabniško izkušnjo – uporabnike odvrača od obiska, hkrati pa počasne zastarele spletne strani iskalniki kot so Google in podobni med organskimi iskanji uvrščajo nižje kot vašo konkurenco s tehnično brezhibnimi spletnimi stranmi.

VARNOST

Uporaba zastarele tehnologije, nevzdrževanje in posodabljanje spletne strani pomeni varnostno tveganje in mnogo večjo možnost vdorov in ostalih zlorab. Vdor v spletno stran je za podjetje lahko še posebej neugoden v kolikor ni poskrbljeno za varnostne kopije.

PRILAGODLJIVOST MOBILNIM NAPRAVAM

Z naraščanjem uporabe mobilnih naprav in različno velikih zaslonov je zelo pomembno, da je vaša spletna stran mobilno prilagodljiva. V praksi to pomeni, da so vse vsebine pravilno prikazane na vseh vrstah naprav, kjer se prikazuje.

FUNKCIONALNA PRILAGODLJIVOST

Z najnovejšimi tehnologijami, ki jih uporabljamo pri izdelavi spletnih strani lahko uporabimo mnoge funkcionalnosti prilagojene vašim potrebam, ki na vaši stari strani več niso možne in s tem izboljšate uporabo za obiskovalce in vas.

2. Oblikovalski trendi – smernice

Spletna stran, ki je bila narejena časovno toliko oddaljena, da so se vmes spremenili oblikovalski trendi in smernice dobre prakse lahko slabo vpliva na ugled vašega podjetja ali blagovne znake. Hkrati pa več ne zagotavlja dobre uporabniške izkušnje obiskovalcem spletne strani – katerim je v prvi vrsti namenjena.

Izdelava spletne strani vam zagotavlja svež, moderen izgled in izboljšano uporabniško izkušnjo v skladu z najnovejšimi smernicami.

Oblikovalski kriteriji:

UPORABNIŠKA IZKUŠNJA

Spletna stran, ki izgleda zastarelo negativno vpliva na uporabniško izkušnjo in vodi k manjši obiskanosti oz. takšne spletne strani uporabniki hitreje zapuščajo.

S prenovo izboljšamo splošni vtis, ustvarimo privlačen videz in preprostejšo uporabo za uporabnike, ki lažje prihajajo do informacij po katere so se namenili na vašo spletno stran.

UGLED BLAGOVNE ZNAKE ALI PODJTEJA

Vaša spletna stran je pogosto prvi stik potencialne stranke z vašim podjetjem. V kolikor je zastarelega izgleda lahko škodi ugledu vašega podjetja ali blagovne znamke. Naj vam bo nova spletna stran v ponos.

ANGAŽIRANOST IN  VKLJUČENOST

Dobro oblikovana spletna stran lahko pripomore k boljši vključenosti obiskovalec, ki lažje najdejo kar iščejo, ter se bolj poistovetijo z vašo blagovno znamko ali  podjetjem.

3. Cilji spletne strani

Ali vaša stara spletna stran še sledi ciljem, ki ste si jo zadali v času njene izdelave? Če je odgovor ne, je prenova oz. izdelava nove spletne strani priložnost za dosego ciljev, ki jim sledite.

Kriteriji za doseganje ciljev:

USKLAJENOST CILJEV PODJETJA

Vaša spletna stran mora slediti  vašim poslovnim ciljem. S prenovo lahko na spletni strani posodobite in uskladite poslovne cilje vašega podjetja.

IZBOLJŠANJE KONVERZIJE

V kolikor vaša stara spletna stran več ne dosega pričakovanih konverzij  s prenovo izboljšamo uporabniško izkušnjo, kar posledično pomeni več konverzij kot pred prenovo. Obiskovalci bodo hitreje na prijaznejši način dobili tisto za kar so se napotili na vašo spletno stran.  S čimer se poveča možnost, da bodo obiskovalci spletne strani postali koristniki storitev podjetja.

4. Obiskanost spletne strani

V kolikor vaša stara spletna stran več ne dosega pričakovanih konverzij  s prenovo izboljšamo uporabniško izkušnjo, kar posledično pomeni več konverzij kot pred prenovo. Obiskovalci bodo hitreje na prijaznejši način dobili tisto za kar so se napotili na vašo spletno stran.  S čimer se poveča možnost, da bodo obiskovalci spletne strani postali koristniki storitev podjetja.

Kriteriji obiskanosti:

UVRSTITVE MED ZADETKI  ISKALNIKOV

Eden izmed pogostejših razlogov za slabe organske uvrstitve spletne strani med zadetki v iskalnikih kot so Google, Bing in ostalimi je lahko slabo izvedena SEO optimizacija spletne strani ali njen izostanek. S prenovo se lahko opravi tudi SEO optimizacija.

Preberite več o SEO optimizaciji in zakaj je pomembna.

POVEČANJE UPORABE V SOCIALNIH MEDIJIH

S prenovo si lahko zagotovite večjo in izboljšano deljenje vsebin vaše spletne strani na družbenih medijih in s tem večate prepoznavnost vašega podjetja ali blagovne znamke tudi na socialnih medijih.

Hitrost spletne strani na kateri se ravnokar nahajate.

5. Oporne točke katere so vam lahko v pomoč pri oceni ustreznosti vaše spletne strani

 • NAVIGACIJA
  Preverite če je navigacija spletne strani dovolj jasna in intuitivna, kar obiskovalcem olajša in pohitri iskanje med vsebinami in informacijami, ki jih ponujate.
 • VSEBINA
  Preverite ali je vsebina ustrezna, ažurirana in ali še vedno dovolj  dobro služi predstavitvi vašega podjetja ali blagovne znamke.
 • OBLIKA – DESIGN
  Preverite ali je vaša spletna stran še vedno privlačnega videza in ali ustreza sodobnim oblikovalskim smernicam.
 • PRILAGODLJIVOST MOBILNIM NAPRAVAM
  Preverite ali se vaša spletna stran pravilno prikazuje na mobilnih napravah in zaslonih različnih velikosti.
 • HITROST NALAGANJA
  Preverite kako se vaša spletna stran nalaga in ali je morda že prepočasna. Še posebej pomembno je preveriti hitrost na mobilnih napravah.
 • PREVERITE KONKURENCO
  Poglejte si kakšne spletne strani imajo vaši konkurenti in ali ste v koraku z njimi oziroma že zaostajate s prisotnostjo na spletu v primerjavi z njimi.

ZAKLJUČEK

Prenova spletne strani je pomembna odločitev in ima koristne vplive na uspešnost poslovanja podjetja. Če želite biti v koraku s časom tudi na spletu in povečati vašo uspešnost, ste na pravem mestu, da si zagotovite najboljšo spletno podobo. Izdelava spletne strani z nami vas popelje

Izdelava spletne strani z nami vas popelje do moderne in tehnološko napredne spletne prisotnosti.

Prijavite se na e-novice

Nič spama samo novice in nasveti iz sveta digitalnega marketinga.

  Več vsebin

  SEO optimizacija in 4 ključne stvari, ki jih morate vedeti

  Čas branja: 10 minut. SEO optimizacija, ali optimizacija spletnih strani, je postopek [...]

  Digitalni marketing za promocijo in rast vašega podjetja v 9 korakih

  Čas branja: 8 minut. Digitalni marketing je pomemben za mala, srednja in [...]

  Pisanje člankov za SEO optimizacijo 101 – Navodila, kako napisati besedila, ki vas bodo izstrelila v vrh iskalnikov

  Čas branja: 8 minut. Kazalo vsebine: V današnjem, hitro spreminjajočem se svetu [...]

  10 učinkovitih orodij za digitalni marketing

  Čas branja: 6 minut. Kazalo vsebine: Zagotovo ste že kdaj iskali digitalna [...]

  SEO v nadaljevanju leta 2023 in kakšen bo vpliv sprememb?

  Čas branja: 6 minut. Kazalo vsebine: Pozdravljen Chat GPT. Prosim napiši  strokoven [...]

  Prenova spletne strani – kdaj je pravi čas?

  Čas branja: 6 minut. Kazalo vsebine: Trend naraščanja uporabnikov spleta je še [...]

  Kaj je SEO optimizacija (Search Engine Optimisation)?

  Čas branja: 18 minut. Kazalo vsebine: Kako deluje SEO optimizacija? SEO je [...]

  Kako spletna stran neprilagojena za mobilne naprave lahko škodi vašemu poslovanju

  Čas branja: 4 minute. Že vrsto let je brskanje po spletnih straneh [...]

  Dodaj odgovor