Cena izdelave spletne strani – sami ali z nami?

Čas branja: 4 minute.

V digitalni dobi, ko postaja spletna prisotnost temeljni kamen vsakega uspešnega podjetja, se mnogi lastniki podjetij in posamezniki sprašujejo, kako visoka je cena izdelave spletne strani. Spletne strani so postale srce komunikacije s strankami, odražajo znamko podjetja in so pogosto prva postaja potencialnih kupcev. Vendar pa je lahko razumevanje cenovne strukture izziv.

V tem blogu bomo raziskali, kako se oblikuje cena izdelave spletne strani in kako lahko zagotovite, da vaša investicija prinaša optimalne rezultate.

Cena izdelave spletne stran - izdelava spletne strani

Do spletne strani sami ali z nami?

Največji vpliv na ceno izdelave spletne strani ima odločitev ali boste izdelali spletno stran sami ali boste izdelavo spletne strani zaupali profesionalcem.

Dobro premislite ali želite vaš dragoceni čas posvetiti učenju kako izdelati spletno stran in izdelavi spletne strani namesto svoji dejavnosti, poslu oz. področju, ki ga najbolje obvladate.
Mnogokrat posamezniki, ki se odločijo za samostojno izdelavo spletne strani ne pridejo do konca ali s končnim izdelkom niso v takšni meri zadovoljni, kot so si predstavljali na začetku.

Začetni strošek izdelave spletne strani v lastni režiji znese cca.:

 • Gostovanje in domena cca.  60 – 80 €/leto
 • WordPress plačljiva predloga – tema cca. 40 – 100 €
 • Vaš dragoceni čas – ovrednotite sami.

Izdelava spletnih strani z nami – okvirni strošek v letu 2023:

 • Vstopni paket od 489€
 • Plus paket od 989€
 • Napredni paket od 1889€
 • Pro paket od 2499€

Cena izdelave spletne strani: Kaj vpliva na stroške?

Razumevanje kaj natančno boste plačali pri investiranju v spletno stran je ključno za odločitev o izbiri komu boste zaupali izdelavo spletne strani. Cena izdelave spletne strani ni univerzalna; razlikuje se glede na več faktorjev, kot so kompleksnost dizajna, funkcionalnosti, vključenih tehnologij, optimizacije za iskalnike (SEO) ter obsega in kakovosti vsebine.

Izdelava spletne strani cena

1. Kompleksnost in dizajn

Ena od ključnih komponent, ki vpliva na ceno spletne strani je kompleksnost dizajna. Prilagojen dizajn, ki zahteva več časa in veščin dizajnerja bo povečal stroške. Standardne predloge so lahko cenejše, vendar manj unikatne in včasih dolgoročno neuporabne, ker razvijalci več ne nudijo podpore. Odločitev med predlogo in prilagojenim dizajnom je pogosto odvisna od specifičnih ciljev in potreb vašega podjetja.

2. Funkcionalnosti in tehnologija

Sodobne spletne strani lahko vključujejo širok razpon funkcionalnosti, od preprostih kontaktnih obrazcev do naprednih e-trgovin z več sto izdelki. Vsaka dodatna funkcija lahko poveča končno ceno izdelave spletne strani. Prav tako je treba upoštevati platformo oz. CMS sistem. Pri MARKETINGO uporabljamo WordPress platformo.

3. SEO in vsebina

Dobra spletna stran je več kot vizualno lep izdelek. Brez ustrezne optimizacije za iskalnike in kakovostne vsebine bo vaša spletna stran težko dosegla želeno občinstvo. SEO optimizacija spletne strani vam zagotovi, da bo vaša nova spletna stran najdena na Googlu oz. iskalnikih.

4. Kako zagotoviti pravo vrednost za svoj denar?

Ko razmišljate o ceni izdelave spletne strani je pomembno, da ne iščete le najnižje možne cene, temveč tudi najboljšo vrednost za svoje potrebe.

Tukaj je nekaj nasvetov kako zagotoviti, da vaša bo investicija prinašala želene rezultate:

 • Določite svoje cilje: Pred začetkom iskanja ponudnika si jasno zastavite cilje. Ali želite informacijsko spletno stran, spletno trgovino ali stran, ki bo podpirala vaše marketinške kampanje? Planiranje vaših ciljev bo pripomoglo k temu, da boste dobili točno to, kar potrebujete, brez nepotrebnih dodatnih stroškov, ki povečujejo ceno.
 • Raziskava ponudnikov: Izberite ponudnika, ki ne samo da ponuja konkurenčno ceno izdelave spletne strani, temveč ima tudi izkušnje, referenčne projekte in dobre povratne informacije od preteklih strank. Preverite njihovo portfelj del in se prepričajte, da njihov stil in kakovost ustreza temu, kar iščete.
 • Transparentnost: Iščite ponudnike, ki so transparentni glede svoje cenovne politike. Dobri razvijalci spletnih strani bodo lahko razložili zakaj stane določena funkcija več in kje lahko prihranite brez krčenja kakovosti. Postavite vprašanja o vsakem strošku in se prepričajte, da razumete, kaj je vključeno v ceno.
 • Prilagodljivost in nadgradnja: Vaša spletna stran bi morala biti prilagodljiva in nadgradljiva, da lahko raste z vašim podjetjem. Prepričajte se, da bo platforma, ki jo izberete, podpirala nadgradnje in razširitve, saj lahko dolgoročno prihranite pri stroških nadgradnje.

5. Sklepna misel

Cena izdelave spletne strani je kompleksna tema, ki zahteva premišljeno raziskavo in razumevanje vseh dejavnikov, ki vplivajo na končno ceno. Pomembno je, da se ne osredotočate izključno na stroške, ampak na vrednost, ki jo spletna stran prinaša vašemu podjetju. S pravo kombinacijo dizajna, funkcionalnosti, SEO optimizacije in vsebine, lahko vaša spletna stran postane močno orodje za doseganje poslovnih ciljev.

Sami ali z nami?

Dobili ste vpogled v ceno izdelave spletne strani in kaj je potrebno zagotoviti in narediti za odlično spletno stran. Naredili smo več sto uspešnih spletnih projektov.

Če želite, da postane vaš spletni projekt zgodba o uspehu nas kontaktirajte. -> jernej@marketingo.si

Želite našo ponudbo?


  Več vsebin

  Kaj je marketing in katere vrste marketinga poznamo?

  Čas branja: 7 minut. V sodobnem poslovnem svetu je marketing ključnega pomena [...]

  Kaj je napaka 404?

  Čas branja: 5 minut. V digitalni dobi, ko je internet postal nepogrešljiv [...]

  Kako narediti spletno stran? – 6 korakov

  Čas branja: 5 minut. V sodobnem digitalnem svetu je imeti spletno stran [...]

  Cena izdelave spletne strani – sami ali z nami?

  Čas branja: 4 minute. V digitalni dobi, ko postaja spletna prisotnost temeljni [...]

  SEO optimizacija in 4 ključne stvari, ki jih morate vedeti

  Čas branja: 10 minut. SEO optimizacija, ali optimizacija spletnih strani, je postopek [...]

  Digitalni marketing za promocijo in rast vašega podjetja v 9 korakih

  Čas branja: 8 minut. Digitalni marketing je pomemben za mala, srednja in [...]

  Pisanje člankov za SEO optimizacijo 101 – Navodila, kako napisati besedila, ki vas bodo izstrelila v vrh iskalnikov

  Čas branja: 8 minut. Kazalo vsebine: V današnjem, hitro spreminjajočem se svetu [...]

  10 učinkovitih orodij za digitalni marketing

  Čas branja: 6 minut. Kazalo vsebine: Zagotovo ste že kdaj iskali digitalna [...]

  Dodaj odgovor