10 učinkovitih orodij za digitalni marketing

Čas branja: 6 minut.

Kazalo vsebine:

 1. Google Analytics
 2. Google Search Console
 3. MailerLite
 4. Canva
 5. Slack
 6. RankMath
 7. ClickUp
 8. TinyWow
 9. Semrush
 10. Loomly

Zagotovo ste že kdaj iskali digitalna orodja, ki bi vam pomagala pri vašem poslovanju in marketingu pa ob poplavi orodij niste vedeli katero izbrati.

V tem članku sem izbral nekaj učinkovitih orodij za vas.

Zakaj so nam digitalna orodja v pomoč?

Orodja za digitalni marketing nam pomagajo pri racionalizaciji procesov, analitiki in ostalih delovnih procesih. V digitalni dobi ohranjamo konkurenčnost tudi in predvsem s pomočjo spleta.  Pri tem postajajo digitalna orodja nepogrešljivi del ohranjanja in povečevanja konkurenčnosti.

Digitalna orodja nam ponujajo številne prednostni ne glede na velikost podjetja. Lahko nam prihranijo čas in denar, ter zagotavljajo dragoceno analitiko za planiranje in vpogled doseganja ciljev.

1. Google Analytics

Google Analytics je Googlovo brezplačno orodje, ki nam ponuja temeljit vpogled v analitiko spletne strani kot so število obiskovalcev, od kod prihajajo ali so obiskali spletno stran iz organskih zadetkov med iskanji ali iz klika na oglas, demografijo obiskovalcev, itd…  Z uporabo Google Anylitics in analizo podatkov si lahko izdelate strategijo kako izboljšati delovanje spletne strani, uporabniške izkušnje in kar je najbolj pomembno kako povečati konverzije in s tem prihodke.

2. Google Search Console

Google Search Console je še eno izmed mnogih Googlovih brezplačnih orodij. Uporabljamo ga za spremljanje »kondicije »  spletne strani ali spletne trgovine. Omogoča oziroma nudi opozorila na zaznane nekatere »tehnične« težave spletne strani, nedelujoče povezave, nepravilnosti prikazovanja spletne strani na različno velikih zaslonih, status indeksiranja in ostale napredne funkcionalnosti za zagotavljanje dobrega stanja spletne strani. Hkrati pa omogoča osnovni vpogled v analitiko obiska spletne strani.

3. MailerLite

MailerLite je orodje, ki vam omogoča kreiranje email kampanj. Namenjeno je majhnim do srednje velikim podjetjem in se od bolj znanega Mailchimpa razlikuje po bolj intuitivnem vmesniku in večji cenovni dostopnosti.  Omogoča povezljivost s Shopify, WordPressom, Facebookom, funkcije kot so A/B testiranje, segmentacijo mailing list, analitiko… Priporočam ga uporabnikom, ki ne potrebuje zelo naprednih funkcij a hkrati želijo ohraniti stik z email bazo, ter jo nadgrajevati.

4. Canva

Canva je cenovno dostopno spletno orodje za grafično oblikovanje, ki s svojim enostavnim in intuitivnim vmesnikom uporabnikom omogoča hiter način do grafičnih vsebin. Vsebuje širok nabor predpripravljenih elementov  kot so nabor fotografij, grafik, banerjev, prezentacij itd… Canvo lahko uporabljate za izdelavo grafičnega materiala za socialne medije, marketinško gradivo in ostali grafični material. Omogoča tudi skupno ustvarjanje projekta večih ustvarjalcev skupaj. Zelo priporočljivo orodje za začetnike.

5. Slack

Slack je zelo priljubljena platforma za timsko delo. Z enostavnim uporabniškim vmesnikom in mnogimi funkcijami je postal priljubljeno orodje za ekipe, ki delujejo iz različnih lokacij in podjetja, ki želijo izboljšati komunikacijo in sodelovanje več sodelujočih pri skupnih projektih. Med drugim omogoča tudi deljenje datotek, integracijo drugih orodij ko so Google Drive, Trello in Zoom.

6. RankMath

RankMath je vtičnik za WordPress strani, ki omogoča on-site SEO optimizacijo in spremljanje optimizacije spletne strani ali spletne trgovine. Nudi analizo uporabljenih ključnih besed, meta opisov in oznak, ter ostale napredne funkcije kot so izgradnjo zemljevida spletnega mesta (sitemap), spremljanje 404 napak itd… RankMath je s svojo učinkovitostjo in enostavnim vmesnikom namenjen uporabnikom, ki željo optimizirati spletno stran ali trgovino za doseganje višjih rezultatov pri organskih zadetkih.

7. ClickUP

Še eno zelo zmogljivo in prilagodljivo orodje za upravljanje projektov.  Ponuja mnogo funkcionalnosti kot so seznami opravil, časovnice  z različnimi pogledi (granttov diagram), orodja za sodelovanje in integracije s Google Drive, Trello, Slack. Omogoča tudi merjenje izvajanja projekta ali naloge. S svojo zmogljivostjo je postal priljubljeno orodje mnogih podjetij, ki jim je pomembno učinkovito in uspešno upravljanje projektov.

8. TinyWow

TinyWow je spletna stran, ki ponuja pretvorbo in kompresiranje mnogo različnih formatov datotek. Recimo če želite združiti več pdf dokumentov v enega ali jih skrčiti, pretvoriti jpg sliko v png, odstraniti ozadje na fotografiji. Vse to in še mnogo več najdete na TinyWow.

9. Semrush

Semrush je zelo zmogljivo profesionalno orodje za analitiko, spremljanje in pomoč pri uvrščanju spletnih strani pri uvrstitvah v iskalnikih. Je eno izmed nepogrešljivih orodij pri optimizaciji spletnih strani. Ponuja širok nabor funkcij, kot so raziskavo ključnih besed, analizo in prikaz statistike pozicije spletne strani, povratne povezave, analizo konkurence in ostalih naprednih funkcij, ki nam pomagajo pri SEO optimizaciji, plačljivem oglaševanju in tržnih strategijah.

10. Loomly

Loomly je orodje za pomoč pri upravljanju družbenih medijev. Poenostavi nam planiranje, objavljanje, analiziranje in obveščanje glede objav in to vse na enem mestu. Med drugim ponuja ideje za objave in trike za optimizacijo objav. Ponuja možnost upravljanja na platformah: Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Pinterest, YouTube, TikTok, Google My Business, Snapchat.

Povečajte učinkovitost

Vsa našteta orodja pri delu uporabljamo tudi mi, zato naše izkušnje z veseljem podelimo z vami. Želimo si, da bodo tudi vam koristila tako kot nam.
V kolikor pa potrebujete pomoč pri katerem od naštetih orodij nas kontaktirajte.

Želite našo ponudbo?


  Več vsebin

  Kaj je marketing in katere vrste marketinga poznamo?

  Čas branja: 7 minut. V sodobnem poslovnem svetu je marketing ključnega pomena [...]

  Kaj je napaka 404?

  Čas branja: 5 minut. V digitalni dobi, ko je internet postal nepogrešljiv [...]

  Kako narediti spletno stran? – 6 korakov

  Čas branja: 5 minut. V sodobnem digitalnem svetu je imeti spletno stran [...]

  Cena izdelave spletne strani – sami ali z nami?

  Čas branja: 4 minute. V digitalni dobi, ko postaja spletna prisotnost temeljni [...]

  SEO optimizacija in 4 ključne stvari, ki jih morate vedeti

  Čas branja: 10 minut. SEO optimizacija, ali optimizacija spletnih strani, je postopek [...]

  Digitalni marketing za promocijo in rast vašega podjetja v 9 korakih

  Čas branja: 8 minut. Digitalni marketing je pomemben za mala, srednja in [...]

  Pisanje člankov za SEO optimizacijo 101 – Navodila, kako napisati besedila, ki vas bodo izstrelila v vrh iskalnikov

  Čas branja: 8 minut. Kazalo vsebine: V današnjem, hitro spreminjajočem se svetu [...]

  10 učinkovitih orodij za digitalni marketing

  Čas branja: 6 minut. Kazalo vsebine: Zagotovo ste že kdaj iskali digitalna [...]